You are here

Kutatószeminárium

Félév: 
2015/16 I. félév
Helyszín: 
Árpád tér 2. II. em. 220. sz.
Dátum: 
2015-10-13
Időpont: 
15:15-16:15
Előadó: 
Kőrösi Gábor
Cím: 
Korszerű eszközök és módszerek a programozás oktatásának szolgálatában
Absztrakt: 

A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy diákok legkevesebb 80%-ka ébred és fekszik mobiltelefonjával, és naponta közel 3 órát töltenek ezek oktatásszerű felhasználásával. A digitalizálódás elkerülhetetlen. E tényt támasztja alá egy globális felmérés is, mely arra világít rá, hogy még a legszegényebb országokban is közel 78%-os az internet elérésének lehetősége. Ettől függetlenül oktatási rendszerünk még mindig a több mint 100 éves oktatási modellel próbálja meg, sikertelenül, előadni a jelenkor tudását a jövő nemzedékének. Okkal tehetjük hát fel a kérdést, hogy ha már ennyire kézenfekvő és elérhető a technológia, akkor miért nem használjuk azt a közoktatásban?
A téma aktuális, hiszen a STEM területen tevékenykedő ipari óriások sorra kongatják meg a vészharangjaikat az alacsony létszámú és felszínes tudású friss diplomások miatt. A probléma megoldását többen a részben- vagy teljesen elektronikus oktatás megvalósításában látják.
Előadásomban az internetet és a mobilis számítástechnikai eszközök oktatásra gyakorolt pozitív hatását vizsgálva járom körbe az elektronikus oktatás és tanulás lehetőségét, melyben kitérek az E-, M-, U-learingre, a BYOD mozgalomra, továbbá két esettanulmánnyal számolok be a Blended Leraning-en és a MOOC –on alapuló kurzusaink tapasztalatairól.