Jelenlegi hely

Kooperatív képzés

Tisztelt Cégvezető

Szeretnénk felhívni figyelmét a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézetének kooperatív képzésére, mely az Ön cégének is hasznos lehet.

A kooperatív képzés célja , hogy hallgatóink tapasztalt szakemberek iránymutatásai alapján megismerkedhessenek leendő szakmájuk gyakorlati oldalával. Ezáltal lehetőségük nyílik elméleti tudásuk, gyakorlati tudássá történő mélyítésére, mely így sokkal komplexebb ismeretet biztosít számukra (csapatmunka, szabályok, technológia, határidő, kreativitás, felelősségvállalás).

A kooperatív képzés lényege , hogy a hallgató a cégnél tölti a hét 3-4 munkanapját, ahol gyakornokként dolgozik napi 8 órában, heti 1 napon pedig az egyetemen folytatja tanulmányait, ennek érdekében kivételes tanulmányi rendet kérhet a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szabályainak megfelelően. A kooperatív képzésben résztvevő hallgatók számára az Informatikai Intézet meghirdeti a Kooperatív képzés című speciálkollégiumot. A tárgy értékelése az adott cég által készített kooperatív képzési jelentés figyelembevételével történik. A kooperatív képzés időtartama alatt a hallgató, hallgatói jogviszonya fennáll az egyetemmel, a kooperáló cégnél a hallgató munkaviszonyban nem áll.

A kooperatív képzés előnyei a cégek számára:

- Jól felkészült hallgatóink a hét három-négy napján, teljes munkaidőben a cég által kitűzött feladatokat végzik. Megismerheti leendő beosztottjai terhelhetőségét, kreativitását, megbízhatóságát, együttműködő készségét, felelősségvállalását, rugalmasságát. Mindezt jóval a munkaerő-piaci árak alatt és az állományba kerülés előtt teheti meg. Amennyiben a végzés után hallgatóinkat kívánja alkalmazni, megtakaríthatja a betanulási időszakot.

- Már majdnem diplomás szakembert próbálhat ki a képzés időtartama alatt, ha a hallgató elnyerte tetszését állást kínálhat neki, ha nem akkor minden kötelezettség nélkül a képzési idő lejárta után elbúcsúzhat tőle és másik kooperatívos hallgatót foglalkoztathat. Mindez kedvező döntési helyzetet teremt.

- A hallgatók közül a cég szabadon választhat.

- A képzés keretében megismerhetik hallgatóink felkészültségét - észrevételeikkel, visszajelzéseikkel segíthetik a képzés színvonalának emelését.

- A szakemberek hiányából adódó nehézségeket megelőzhetik.

A kooperatív képzésünkre vonatkozó részletes szabályokat itt tekintheti meg.

Ha kooperatív képzésünk felkeltette érdeklődését, kérjük vegye fel a kapcsolatot az Informatikai Intézetben Zelei Gabriellával (6720 Szeged, Árpád tér 2. 58-as szoba, telefonszám: (62) 546-717), email: zelei@inf.u-szeged.hu)

2007.06.28.